0:00 / 0:00

Verzekering

COMBI-10 BA tienjarige aansprakelijkheid

De COMBI-10 BA tienjarige aansprakelijheidsverzekering is een globale "enige werf" polis waarbij zowel de ontwerpers als de uitvoerders beschermd zijn voor hun nieuwe of verbouwde woning in België.
Ontdek meer

Deze polis is geschikt voor:

Over deze verzekering


Wilt u een uitgebreide oplossing voor de tienjarige aansprakelijkheid, die voldoet aan de vereisten van de wet van 31 mei 2017?

Om u de beste oplossing te kunnen aanbieden, die de ontwerpers (architecten, bouwingenieurs, studiebureaus) en de uitvoerders (aannemers) op dezelfde bepaalde bouwwerf beschermt, werd er een samenwerking gesloten waarbij de twee gespecialiseerde coöperatieve verzekeringsmaatschappijen in de bouwsector, AR-CO en Federale Verzekering, betrokken zijn.

COMBI-10 is de combinatie van de D-10 polis van AR-CO voor ontwerpers (architecten, bouwingenieurs, studiebureaus) en de CONSTRUCT-10 polis van Federale Verzekering voor de aannemers.

Wat betekent dit voor u?

Een doorgedreven specialisatie in het verzekeren van de risico’s. Hierdoor bent u, net als de andere bouwpartners, optimaal beschermd en verzekerd

AR-CO is reeds meer dan 50 jaar specialist voor professionele aansprakelijkheidsverzekeringen van dienstverleners in de bouwsector (architecten, ingenieurs, studiebureaus, enz). Van bij de ontwikkeling van de producten tot de regeling van schade is onze filosofie: oplossingen vinden voor onze klanten.

Federale Verzekering is reeds meer dan 100 jaar specialist in het verzekeren van risico's die de uitvoerders (aannemers) lopen en biedt hen ondersteuning op het terrein door een team van bouwexperts.

Een dubbele bescherming omdat de wettelijke minimumvergoedingslimiet door beide maatschappijen wordt aangeboden :

De ontwerpers (architecten, ingenieurs, studiebureaus) zijn verzekerd tot de vergoedingslimiet (500.000 € voor indexering) met de D-10 BA tienjarige aansprakelijkheidsverzekering van AR-CO.

De aannemers zijn op hun beurt verzekerd voor hetzelfde bedrag met Construct-10 van Federale Verzekering.

Eén centraal meldpunt voor schade en een optimale schaderegeling vastgesteld in overleg door de twee verzekeraars.

Uw werf is dus optimaal verzekerd met Combi-10!

Opgelet!

  • Er zijn echter bepaalde uitsluitingen voorzien in de wet van 31 mei 2017, die in de Algemene Voorwaarden van elk van de twee polissen worden uitgelegd (zie de downloadbare documenten onderaan deze pagina).
  • De duur van de garantie strekt zich uit over 10 jaar na de aanvaarding van de werken.
  • Op zowel Construct-10 van Federale Verzekering als D-10 van AR-CO is het Belgische recht van toepassing.
  • De verzekering D-10 voor architecten en andere ontwerpers is onderhevig aan acceptatie door AR-CO onder voorwaarde van gunstige schadestatistieken.

Wenst u een persoonlijke simulatie?

Vul het document "Klantenfiche - COMBI-10" in (Word document hieronder te downloaden) en stuur het per e-mail terug naar productie@ar-co.be.

U zal een offerte voor een globale polis COMBI-10 ontvangen, die uit twee gezamenlijke offertes bestaat: een voor de D-10 polis voor ontwerpers door AR-CO en een ander voor de CONSTRUCT-10 polis voor aannemers door Federale Verzekering.Downloads

Overtuigd? Nog een vraag?